Урбаністична резиденція у Чернівцях: місто, люди, культура

Урбаністична резиденція у Чернівцях: місто, люди, культура

Лабораторія культури стартує краудфандингову кампанію, щоб пожвавити урбаністичний розвиток міста та зробити Чернівці – західною столицею інтелектуального туризму.

Урбаністична резиденція у Чернівцях – це трансформація міського простору + культурна дипломатія + залучення громади + інтерпретація історичної спадщини + отримання кейсів роботи з містом

Актуальність створення урбаністичної резиденції полягає у відсутності кейсів роботи з міським простором, роботи з пам’яттю та історичним бекграундом. Попри те, що Чернівці – одна з культурних столиць України, саме у напрямі урбан-активізму не вироблено відповідний інструментарій та відсутні історії успіху. Також відсутня стійка участь громади та низових ініціатив у підтриманні культурних проектів без зовнішнього фінансування, тобто низький рівень партисипації до спільної справи. У зв’язку з тим, що парадигма українського культурного простору наразі полягає у створенні єдиного континууму, то залучення митців, урбаністів, художників з інших регіонів сприятиме культурній дифузії, а спільна інтерпретація міського простору та активний діалог «МИТЕЦЬ-ГРОМАДА»: обміну досвідом та склеюванню ментальних прогалин.

Проект складається з двох компонентів, які у сумі підсилюють один одного. Перший компонент – це робота з існуючим культурним простором, який наразі підтримується на волонтерських та громадських засадах (арт-простір Лабораторія культури) та створення прилеглого до нього open-простору у внутрішньому дворику (вул. Якоба Петровича, 2), а також двох інших міських просторах: набережна річки Прут (спільно з ініціативою DZESTRA “Prut anew”) та закинутий постамент Шіллера у одному з міських дворів, який зараз є самозахопленою парковкою (вул. Челюскінців).

Підтримати важливий для міста проект на Спільнокошті

Планується облаштувати вуличний кінотеатр, вуличний лекторіум або інші об’єкти\інсталяції\взаємодії\заходи, які запропонують резиденти.
Слідкувати за проектами Лабораторії культури на ФБ

Реклама на сайті

Коментарі

вверх